Skip to: site menu | section menu | main content

Centrul Vascular Venus

Esti aici: Home » Servicii » Varice 

Noutati

01.06.2011
S.C. CENTRUL VASCULAR VENUS S.R.L. are onoarea sa va invite sa participati la procedura de atribuire a contractelor.
01.11.2008
Site-ul este on-line

Tratament varice

Tratamentul ambulator al varicelor.

Tratamentul ambulator (fara spitalizare), are avantaje multiple, varicele in aproape toate formele de prezentare clinica fiind o patologie ce nu necesita internare, anestezie generala sau rahidiana.

Asiguram tratamentul complet al tuturor formelor de boala varicoasa, de la finele teleangiectazii sau varice reticulare, pina la formele complexe cu ulcer varicos. Tratamentul varicelor se realizeaza prin urmatoarele metode:

- sclerozare sau fototerapie laser, principiul este asemanator si terapia se alege in functie de fiecare pacient: se realizeaza prin injectare de substanta sclerozanta, o iritatie chimic indusa, ce determina o obliterare (inchidere) a lumenului venos; la fel laserul vascular provoaca o crestere a temperaturii sangelui din vas, acest sange provocind aceeasi obliterare. Urmare a acestei inchideri a vasului, se declanseaza o reactie de resorbtie, mediata celular care duce la disparitia acestor vene. Procedura complet lipsita de durere, atat injectarea substantei prin cele mai fine ace produse de industria medicala, cit si aplicatiile laser cutanate.

- excizii de pachete varicoase prin avulsie cu cirlige. Pentru pachete varicoase nesistematizate relativ la venele principale safena interna si externa, dar cu diametru crescut, ce depaseste indicatia scleroterapica, se realizeaza citeva incizii de citiva mm, cu estetica deosebita, prin care se exteriorizeaza varicele, suturile acestor plagi, realizate cu un singur fir, pastrand caracterul estetic si neinvaziv al acestor operatii.

- pentru varicele mari, sistematizate pe traseul venelor safene interne sau externe, colectorii venosi principali ai venelor superficiale, se realizeaza intreruperea surselor de reflux ce asigura umplerea varicelor*crosectomie*, urmata de diferite tipuri de intreruperi a venelor principale: stripping*smulgere*, excizii etajate, ligaturi de vne comunicante,

- si nu in ultimul rand TERAPIE LASER ENDOVENOASA, EVLT, ce consta in obliterarea venei safene interne prin introducerea unei fibre optice ce livreaza radiar la capatul fibrei optice, in acest fel crescand temperatura sangelui, obliterand complet vena, aceasta suferind un proces de fibrozare, si disparind in citeva saptamini.

Ce este important de aflat?

FIECARE membru inferior cu varice este singular, si fiecare tratament chirurgical este strict individualizat, astfel incat se obtin rezultate optime atat din punct de vedere patogenic, cat si estetic, cuvintul de ordine fiind ambulator, adica fara spitalizare. RECIDIVA( reaparitia) varicelor. Foarte multa lume este ingrijorata pe buna dreptate de reaparitia manifestarilor bolii varicoase. Procentul de recidiva este intre 3-5%, poate parea mare, dar avand in vedere o operatie patogenica, adica adresata cauzelor, putem afirma clar ca aceste varice recidivate nu vor determina ulcer varicos, sau tromboflebite. Recidivele apar de obicei la peste 7-10 ani de la interventie, moment in care se poate realiza alta interventie. Nu se poate face o predictie a posibilitatilor de transformare varicoasa a venelor sanatoase actual, si avand in vedere caracterul miniinvaziv al acestor tratamente, este posibila o repetare a tratamentului, astfel incat sa completeze rezultatul primei operatii. Trebuie mentionat ca si tratamentul clasic al varicelor, preferat actual de destui colegi medici, ce impune spitalizare, si o forma de anestezie majora, generala sau rahidiana, are un procent asemanator de recidive, astfel incat este de preferat credem noi o trauma mai mica decat cea clasica, pentru rezolvarea bolii varicoase, atat simple cat si complicate.

Factorii favorizanti ai aparitiei bolii varicoase

-ortostatismul prelungit, acele profesiuni ce implica o perioada mai lunga de stat in picioare -efortul muscular intens si prelungit, mai ales efortul brusc, brutal, ce determina o presiune crescuta in abdomen, cu cresterea consecutiva a presiunii in venele profunde, poate creea o unda de reflux, ce *basculeaza*, valvele de la confluenta safeno-femurala, determinind un reflux permanent, care se concretizeaza prin aparitia varicelor. -caldura si umiditatea excesiva, -obezitatea, care in scurta vreme se complica cu aparitia limfodermatosclerozei, o reactie inflamatorie cronica, pornita de la presiunea venoasa, intretinuta de celulele proinflamatorii din tesutul adiacent venei, si care afecteaza in scurta vreme vasele limfatice, determinind staza, acumularea toxinelor in tesuturi, si un edem cronic, cu caracter inflamator, care se poate complica cu infectii ale pielii, erizipel, tromboflebite superficiale sau profunde.


Indicatiile terapeutice ale bolii varicoase

Odata cu excluderea indicatiei terapeutice din motive estetice, care este relativa si in functie de dorinta pacientului, boala varicoasa trebuie tratata pentru prevenirea tromboflebitelor, sau a ulcerului varicos.Insuficienta venoasa cronica, cu tot cortegiul sau de complicatii face ca boala varicoasa sa devina un factor de mare interes social.Pacientii care amana tratamentul bolii varicoase devin dependenti de medic, cu procese inflamatorii cronice, la care se impune destul de des diagnosticul diferential al tromboflebitelor, sau erizipelului, sau la care se impune un tratament complex, atat de extirpare a varicelor, cat si de grefare a ulcerului varicos, ce uneori necesita interventii repetate, cu costuri crescute ale tratamentului, si intreruperi semnificative ale activitatii. Avand in vedere ca aproape toate tipurile de boala varicoasa, se pot trata astazi prin tratament ambulator, evitand astfel formele de anestezie complexa, care impun supraveghere spitaliceasca, si ca interventia este din ce in ce mai personalizata, aleasa in functie de starea si conformatia sistemului venos al fiecarui pacient, descriem cateva din posibilitatile terapeutice, care combinate, trateaza satisfacator, atat din punct de vedere estetic cit si etiopatogenic. Aproape toate indicatiile terpeutice chirurgicale, cuprind crosectomia, adica intreruperea crosei venei safene interne sau externe, locul principal de varsare a venelor subcutanate in venele profunde, prevazut cu valve, care sunt insuficiente. Alaturi de aceste metode, in completare, se mai folosesc, strippingul, smulgerea venei, complet, pe tot traseul sau, sau etajat, pe portiuni, excizii de pachete varicoase, ligaturi de vene comunicante. In plus, inovatiile tehnice, care se instaleaza treptat, pot inlocui crosectomia si strippingul cu laserul endovenos, metoda ce se bazeaza pe obliterarea venei safene interne, sau a oricarui segment venos relativ rectiliniu, prin temperaturile crescute eliberate la capatul fibrei optice, anumite lungimi de unda ale razei laser, fiind cu absorbtie crescuta in hemoglobina, astfel vena se inchide, ajungand in cateva saptamini s-a dispara, cu intreg cortegiul de manifestari ale bolii varicoase.  Alaturi de aplicatiile vasculare ale laserului nostru sunt o serie de afectiuni ce se pot trata simplu, elegant, fara durere, fara urme. Amintim xantelasma( acumulari de grasime subcutana in jurul ochilor), negi, a caror tratament este simplu si comod, fara flictenele date de criochirurgie, acumularile de pigment faciale, sau in alte zone, nu in ultimul rand hemangioamele de orice tip, adica acele tumori vasculare pentru a caror tratament era nevoie de interventii ce impuneau anestezii complexe, insotite de proceduri chirurgicale plastice.

 

Pagina anterioara: Servicii
Pagina urmatoare: Cuperoza